Lørdag 28. april var det tid for å sparke i gang årets banesesong, tradisjonen tro på NAF glattkjøringsbane på Voss. Det er alltid moro å komme opp hit, og frammøtet pleier også å være bra. Tidligere år har været vært litt utrygt på starten av dagen, og det var det i år også. Det så lovende ut lenge, men så trakk det over og ble ganske kaldt en periode – men heldigvis uten nevneverdig nedbør. Dermed lå alt til rette for nok et bra Vossatreff, med brukbart grep på banen også etter hvert.

I forkant av treffet ble jeg kontaktet av Trym Haugen i styret for Sogn og Fjordane avdelingen, og de ønsket å komme nedover 10-15 biler derfra til Voss. Kjempebra initiativ, og de møtte også opp mannsterke på treffdagen med i alle fall 10 biler så vidt jeg kunne se. Ekstra stas var det at de hadde med seg passasjerer også, så det var skikkelig bra med folk både i depot og i tilskuerbakken lengre borte på banen – jeg tror ikke vi har hatt så mye folk noen gang så lenge jeg har vært med på dette, og det begynner å bli noen år. Nå som medlemsmassen har krympet en del i alle lokalavdelingene er det jo en glimrende mulighet til å utvide samarbeidet mellom nabofylkene, og det bør vi kunne få til. Vi er allerede invitert inn på BMW-treff i forbindelse med ”Gamalostfestivalen” i Vik 26. mai, og vi jobber med treff sammen med Rogaland i Haugesund etter sommeren..

Kjøringen forløp mye som den pleier her oppe, noe forsiktig i starten grunnet svært glatt bane, men etter hvert spinnes det rimelig tørt rundt om sånn at man får litt grep igjen og da blir det både røyk og lyd. Etter en stund var det en kar som kanskje ladet litt mye ut av langsvingen og havnet i grøften. Det gikk bra med både fører og sjåfør, så de slapp unna med skrekken. Bilen trengte ny frontrute, en dør og støtfanger foran, men ellers ryktes det at den er klar igjen til nytt treff allerede kommende helg! Ikke noe å si på entusiasmen der i gården J.

Master Driver ble avviklet utrolig effektivt denne gangen, mye grunnet disiplinert køståing og oppstilling av deltakerne – men selvsagt også fordi vi etter hvert har fått bra rutine på selve gjennomføringen J Klasse 1 ble vunnet av Jarle Berglund med Rune Lomelde og Eirik Himle på 2. og 3. plass, mens klasse 2 ble toppet av Geir H med Hans Jacob Alsaker og Nils Eivind Søfteland på de to neste plassene. For øvrig står Hans Jacob sin rekord-rundetid fra 2009 på 0:28,40 ennå, men dagens beste rundetid (Geir) var bare 9 hundredeler unna, 0:28,49!

Takk til alle som var med og gjorde nok et Vossatreff til en suksess, og en spesiell hilsen til gjengen fra Sogn som tok turen nedover til oss – håper vi sees ved en senere anledning også!

Ståle Martinussen.

Formann, Hordaland.