Jeg og noen flere ønsker oss en ny uforglemmelig tur til den verdensberømte banen Nürburgring med avreise fra Bergen fredag 14.September 2012. I den forbindelse lufter vi noen detaljer her inne for dem som måtte ønske å hive seg med og få oppleve dette fantastiske stedet og banen i en noe utvidet langhelg.

Foreløpig er det ikke booket overnatting, men etter hvert som det meldes interesse vil det bli gjort etter ønske fra deltagerene. Det som foreløpig er sikkert er at det rimeligste og mest behagelige er utreise fra Bergen med Fjordline fredag 14 September kl 1100. Pris inkl bil i lavpriskalenderen er kun 1509,- kr en vei. Da ankommer vi Hirtshals lørdag morgen kl 0700 og har ca 11-12 timer (1000 km) forran oss inkludert spisepauser og tankfylling før vi er fremme i Adenau/Nürburg. En rolig middag/pils eller tre og en god natts søvn gjør oss da klar for banekjøring fra søndag morgen hvor banen åpner kl 0800 og hvor den stenger 1900. Dette blir den store kjøredagen da mandag og tirsdag kun har ettermiddagskjøring fra kl 1700 –1930.

Det blir ikke lagt opp til noe program på stedet, men alt av opplevelser i området gir rikelig mulighet for de som reiser til å kunne kombinere banekjøring med museumsbesøk, opplevelsessenteret borgtur eller annet man måtte ønske. Hjemreise vil stå åpent for dem som ønsker det til å velge hjemreisetidspunkt, rute og reisemåte litt på egenhånd. Båt til Kristiansand evt Larvik og kjøretur hjem derfra er selvfølgelig et alternativ..

Om noen ønsker å være med på tur, med BMW eller ikke så hadde det vært moro med en gjeng fra beste Vestland, og om noen ønsker å guides litt på banen eller i området stiller jeg selvfølgelig opp og bidrar med det jeg har av erfaring derfra.

Hva bil man kjører betyr egentlig veldig lite for opplevelsen på banen da selv motorsvake biler vil oppleves til å være raske nok til å gi føreren det kicket som denne banen er så kjent for. En nødvendighet dog er at bilen har bremsene i orden og at den klarer tusen km til banen.. Jeg har selv kjørt leiebil på banen flere ganger og min egen 320da og har hatt kjempegøye turer uansett hva bil jeg har kjørt.. At det dukker opp eksotiske biler som Pagani Zonda , Lambo og Ferrarier av alle typer samt haugevis med Porscher og BMW er like vanlig som de to Tyske kameratene i Golf 2 og turister på tur rundt banen i Folkevognsbuss eller Willys Jeep.. Her er det viktigste å komme ned og se, kjøre og oppleve dette motorsportmylderet som man bør ha opplevd minst engang før man dør…

Så til alle der ute !!! 14 September reiser jeg, og får en opplevelse for livet nok engang.. Hiv deg over PC og book båtbillett så fort som mulig. Ring eller mail meg gjerne om noen ønsker å være med på Nürburgringtur. hja@bakerbrun.no tlf 90978700

Mvh Hans-Jacob Alsaker

 

Litt klippet info under:

 

Priser for kjøring på banen….

NB! Det går nok å dele kort om noen ønsker å dele på rabattkortene. Hver runde er rundt 21 km lang, og da går det naturligvis noe tid før man er rundt. Noe uhell og stengning av banen vil kunne oppleves avhengig av ulykker og skader som måtte oppstå ute på banen. Info om dette og mye annet finner dere på

www.nuerburgring.de

Deine Preise: 

1 Runde: 26,- €

  • 4 Runden: 95,- €, inkl. ring°werk Ticket und 10 % auf Onboard-Kameras
  • 25 Runden: 490,- €, inkl. ring°werk Ticket und 10 % auf Onboard-Kameras

Båtttur fra Bergen:

Bergen til Hirtshals

Avgang Ankomst Reisetid Skip Flex Lavpris
kl.   11:00 Bergen kl.   07:00 Hirtshals 20t   0m MS Bergensfjord
( )    
(X)    

 

Totalpris:1 509 kr

Hvorav skatter og avgifter: 60 kr
Hvorav drivstofftillegg: 100 kr