BMW-jakt_Eikås_25.9.2011

Søndag 25. september ble siste banetreff på Eikås for 2011 arrangert. Da skulle også årets BMW-cup endelig avgjøres, og det var nok en av årsakene til at frammøtet ble rimelig bra denne dagen. Tidligere treff i år har vært noe glissent, men det må selvsagt været ta sin del av skylden for. Denne søndagen begynte veldig lovende i så måte…

Hans Jacob pisker Alex' bil

Rundt 20 ivrige deltakere var klare fra første stund, og det tok ikke lange tiden før velkjent BMW-lyd og lukten av svidde dekk bredte seg utover området. Man kunne også se på gliset til både sjåfører og passasjerer at dette tegnet til å bli en bra dag!

540-lyd er aldri feil

Det ble ladet grundig hos de aller fleste, og med tørt banedekke også gikk det friskt unna. Sjekk f.eks. hjulløftet på Tonys Compact 🙂

Compact med hjulløft

Bortsett fra noen løse plastdeksler, en støtfanger som måtte gi tapt mot en dekkstabel her og der, var dette nok en gang et treff fritt for skader eller uhell. Litt kjipt for en av gutta fra Bergen Gatebilklubb at diffen tok kvelden etter kort tid utpå der, og selv etter iherdig mekking i depotet kom bilen dessverre ikke på banen igjen denne dagen. Satser på at vi ser denne igjen til våren 🙂

Diff-skifte i depot

Tror også baneeier var rimelig greit fornøyd med at det var lite avkjøringer med påfølgende spor i plenen. Den største «plenluftingen» denne dagen ble forresten laget av en Audi (he-he) som fikk seg et par testrunder på slutten av dagen – sidelengs ut på gresset etter langsvingen gjorde at det ble litt torvtrakking denne gangen også…

Copper-trallen virker fortsatt!

Årets siste MasterDriver ble også avviklet litt utpå dagen. I klasse 1 gikk seieren til Rune Lomelde med Sondre Moldskred og Jarle Berglund på 2. og 3. plass –  mens klasse 2 ble vunnet av Tomas Eriksson med Tony Jacobsen og Geir Hatland på de neste to plassene. Dessverre fikk noen deltakere litt regn på slutten, og det gjør som kjent sitt for at rundetidene ikke blir i nærheten av det man klarer på tørt – det skiller ofte 10-15 sekunder med og uten regn her ute.

Resultater for årets BMW Cup finner du her.

På de tidligere treffene i år har det ikke blitt anledning til å trekke ut ekstrapremier på slutten av dagen, spesielt siden de aller fleste går før vi er ferdige. Siden dette var årets siste banetreff, laget vi derfor en liten uhøytidelig Quiz der vi delte ut en del småpremier som har samlet seg opp gjennom sesongen. Sondre Moldskred forsynte seg skikkelig av premiebordet, og stakk av med flere ekstrapremier fordi han kunne svaret på mange av BMW-spørsmålene som ble stilt – dette lover bra for kommende generasjoner! Her er det bare å gå hjem og øve, for det kommer en BMW-quiz på sesongavslutnings-festen også!

Da gjenstår bare å takke alle som har vært med på banetreffene i år, og ønske velkommen til nye treff igjen til våren – følg med på nettsidene for mer info om hva som skjer utover høsten og vinteren!