Foto: Ståle Martinussen

Da er fellestreffet i Haugesund vel overstått for denne gang, og vi må vel bare nok en gang berømme BMW-entusiaster fra både Hordaland og Rogaland for frammøtet på Årabrot. Det er ingen tvil om at dette er et populært treff og at bilinteressen på Haugalandet er stor.

Foto: Ståle Martinussen

Bredden i bilparken viser også tydelig at slike treff som dette er populært både blant «selvbyggere» og de som kjøper det aller nyeste. Det slo meg at det var mange E39 med V8 både med og uten «M», og E30 med pustehjelp der denne dagen. Artig at man også har fått godkjent mange av disse E30’ene etter hvert, tipper det er en morsom opplevelse å blåse av gårde med en sånn en nedover langstrekket 🙂

Foto: Ståle Martinussen

Vi arrangerte også Concours d’Elegance utstilling, vel gjenomført med dommere fra styret i Rogaland. Vinneren i klassen for «eldre» biler var en utrolig strøken E30 325iX, mens Stig J. sin røde Z4 Coupe stakk av med seieren i «neue klasse». People’s Choice for dagen ble Torbjørn A. sin E39 M5 Touring – så dermed får han nok en pokal på hyllen i Alendalgarasjen. Vi gratulerer alle deltakerne med flott innsats!

Foto: Ståle Martinussen

Dagen forløp uten andre uhell enn litt plast som ble «justert» litt her og der, selv om publikum ble vitne til en god del spektakulær røyking av dekk. Jeg velger å tro at mye av grunnen ligger i kjøreferdighetene til de som var utpå, der er mange med veldig god bilkontroll i klubben – trolig fordi man også får lov til å øve litt på bane i ny og ne …

Foto: Ove Kvam

Vi takker alle deltakere og publikum, og ønsker helt sikkert velkommen tilbake til neste år på samme tid!

Flere bilder finner du her

 

 

 

 

Invitasjonen:

Vi regner med de fleste har kommet seg trygt hjem fra ferie etter hvert, så da er det på høy tid med et BMW-treff igjen. BMWCCN Hordaland og BMWCCN Rogaland har også i år gått sammen om å lage et treff på Årabrot, like nord for Haugesund – lørdag 31. august.

Foreløpig program for dagen:

  • Fra 10.30 Oppmøte og teknisk kontroll for de som skal kjøre på banen, husk hjelm for frikjøring.
  • 11.45 – 12.00 Obligatorisk førermøte for de som skal kjøre på banen (kl 14.00  Førermøte for seint ankomne)
  • 12.00 – 16.30 Banekjøring starter, det veksles mellom frikjøring og familieheat etter behov.
  • 12.00 – 16.00 Utstilling / Concours d’Elegance med klassevis premiering etter bilens alder.
  • 16.30 – 1700 Opprydding og premieutdeling for utstillingen.

Følg med på disse sidene for oppdatert informasjon når det nærmer seg treffdagen!

Klasseinndeling for Concours d’Elegance:

Klasse 1  –  E36/E34/E38 og eldre.

Klasse 2 – E46/E39/E65 og nyere.

Bedømmingen i Concours d’Elegance gjøres ut fra gitte kriterier rundt renhet, originalitet, tilstand og funksjon på alle komponenter – der poengene for alle kategorier legges sammen til slutt og danner grunnlaget for resultatlisten. Det vil bli premiering for 1., 2. og 3. plass i begge klasser – og en egen «People’s Choice» der man kan stemme fram hvilken som helst bil av alle deltakerne.

 

Priser:   Banekjøring kr 400 / Utstilling kr 50

Det blir kiosk med enkel servering, samt muligheter for kjøp av effekter.

Referat og bilder fra i fjor finner du her. Regler for banekjøring finner du her.

Banen finner du i «Jovegen 35» – her…

 

Velkommen!