Skrevet av Nils Eivind Søfteland:

Endelig var dagen der, og meg og Daniel ankom torsdag kveld etter en meget glatt vei oppover med henger. Det måtte en del skruing til, og halve fredagen gikk med til dette.

Når vi endelig kom oss bort på banen, var Terje noe uheldig, og klarte å havne på taket med sin e36. Med halvbur i bilen ble det heldigvis ikke verre skade enn en liten kakk i bollen. Det ble litt laber stemning likevel, men etter en liten sjekk hos legen kom også han seg igang igjen – verre var det med bilen. Det hadde nok gått bedre om det hadde vært helbur tenker jeg.

Lørdagen startet jobben med tining av bil, da hadde det vært 30 minus om natten. Etter litt startkabler på diverse biler var vi i gang utenom meg. Vi måtte slepe bilen bort på verkstedet for å tine bilen og i tillegg var slavesylinderen gåen. Siden Terje hadde lagd delebil om fredagen, så vi prøvde med hans sylinder, men den passet ikke. Thomas tok en håndspåleggelse på den som stod på bilen min, og klarte å få liv i den igjen! Så når bilen min hadde fått varmen i seg igjen var vi i gang, og fikk kjørt resten av lørdagen. Dette er livet! Det er så hærlig å kjøre på isbane!! I love it! Vi fikk ikke gjennomført noen Masterdrive denne gangen, da det var så kaldt at ingen hadde lyst å stå nede ved banen.  Det ble lite kjøring på Terje og Svein Oddvar av naturlige årsaker…

Tross alt trøbbel vi hadde gikk det ikke så aller verst for oss andre.

Da lørdagens kjøring var ferdig begynte puslespillet med å få alle hjem fra banen igjen. Det første vi måtte gjøre var å få min bil over på vinterdekk. Det ble mine ispiggfelger på Terje sine vinterdekk, og det var heller ikke gjort på fem minutter. Da måtte Normann kjøre opp på Borgerstuen og hente spacere og HJA sine bolter, mens vi var nede og gjorde klar felgene. Vi rakk en dusj og en pils før banketten. Det ble servert en veldig god elgstek, og kl 1900 var det samling på skolestova for å se diverse filmoptak, spesielt for å se om noen hadde klart å filme Terje sitt spektakulære stunt. Det var det dessverre ikke. Så dro vi ned igjen i restauranten til BMW-quiz som HJA og Svein Tore hadde lagd.

Da vi våknet på søndagen, oppdaget vi at det hadde snødd, så da kom Normann med et godt forslag; Her var det bare å bytte dekk, så da var vi igang igjen å bytte bakhjul på 7er og det ble ispigg på bakhjula ned til Bromma! Gikk jo helt fint det 😉

Hjemturen var ikke helt fri for problemer heller. Når vi kom til Rolvsvåg holdt eg siden min så godt at eg reiv en stein opp av grøften, som Thomas kjørte rett i med bilen min. Bilen har vert ute i hardt vær før, så den steinen gjorde ikke skade på E 30. Det var verre med henger, der ble eg stående med to knuste felger og dekk. Det ordnet vi med at Thomas kjørte hjem og hentet nye hjul til meg. så den forbannede Mersen som kom imot står fortsatt ikke høyt i kurs hos meg. Den djevelen tok en runde rundt bilen sin og såg etter bulker. Så stakk han uten og komme bort til oss og spørre hvordan det gikk! Slikt gjør ikke vi BMW gutter i alle fall. Vi hjelper hverandre hjem så godt vi kan alle mann.

Alt i alt en svært artig og minnerik tur. Ser allerede fram til neste års «fjelltur»!! Takk for turen til alle som var med.

Hilsen Nils Eivind Søfteland.

 

————————————————————–

INVITASJONEN:

BMW CCN Hordaland inviterer til isbanekjøring helgen 18-20 januar 2013.

Foto: Ove Kvam

 

Isbanekjøring er utrolig lærerikt og vi inviterer igjen til en helg med moro for BMWCCN Hordalands medlemmer med venner. Stedet er Hebbes Racing Club som holder til på Nedre Solevann i Sigdal ca 45 minutter fra Gol. Hebbes stiller med banemannskap og lavvo med salg av mat og drikke. Ingen påmelding for kjøring på banen – kun overnatting som må bookes!

Pris:
750,- for kjøring 2 dager (250,- for ekstra sjåfør)
200,- for engangslisens kommer i tillegg

Kjøring på banen:
Fredag fra 0900 -1700
Lørdag fra 0900-1700
Søndag fra kl 1300 for de som ønsker…

Overnatting og mat:
Veldig bra rabatt for dem som kommer torsdag! Priser er pr person.

Inkludert rømmegrøt/spekemat fredag, frokost lørdag/søndag samt festmiddag lørdag kveld.
Enkeltrom fre/søn 1850,-
Dobbeltrom fre/søn 1550,-
3- sengs fre/søndag 1190,-
4-sengs eller utenfor huset inkl.  måltider her 1140,-

NB! Kr 500,- i depositum for å sikre rombestillingen, dette ”taper” man om man ikke benytter rommet.. Trekkes selvfølgelig ut før utsjekk søndagen, man få oppgitt et kontonr når man booker. Ved booking, spør etter Elisabeth – ref. «BMW Hordaland»

Kontakt Elisabeth på 32714618 / 92639463
www.facebook.com/eggedalborgerstue